Dergi | ACENDIS Hospıtal Journal
ACENDIS Hospital Journal ilk sayısıyla huzurlarınızda…
Medikal sektörde inovatif kültürün oluşturulmasını hedefleyen ACENDIS Hospital Journal, ilk sayısında, stratejik yatırımlar, teknolojide yeni trendler ve ileri teknolojilere odaklandı. Sektör liderleri ile yapılan özel röportajlarda; bir mühendislik disiplini olarak biyomedikal mühendislikte yeni olanaklar, sürdürülebilirlik, kalite, hasta güvenliği ve hasta memnuniyeti, medikal üretim sektörü, sağlık ekonomisi ve politikası, sağlık hizmet sunucularının verimli ve etkili kaynak kullanımı, Ar-Ge planlamaları, heyecan verici yeni dijital uygulamalar gibi güncel konular tartışıldı.
ACENDIS Hospital Journal’dan Kısa Özetler
Hasan Şahin: ACENDIS Dinamik ve Esnek Bir Yapı
İlk söz ACENDIS Kurucu & CEO Hasan Şahin’in… Dergiye verdiği geniş röportajda çalışma hayatını şu ifadelerle anlattı:”Bazen bir hafta içinde 5 ülke geziyorum. Bu benim için büyük mutluluk… Ülkeleri, kentleri geziyorum; farklı kültürlerde, farklı mesleklerde ve çok farklı pozisyonlarda çalışan insanlarla tanışıyorum. Hayatımdaki en büyük zenginliklerden biri de bu oluyor… Yılda 200 defadan fazla uçuyorum. 15 sene sonra bu uçuşlarımı azaltacağım sanırım ve gittiğim ülkelerde güçlü ekipler kurmuş olacağız.
Bilhassa Afrika gibi çok gelişmemiş ülkeleri gezdiğim zaman kendimi bir rehber, gazeteci, diplomat gibi hissediyorum. O ülke insanlarının hayat hikayelerini, sorunlarını dinliyorum, paylaşımlarda bulunuyorum ve böyle zamanlarda kendimi bir elçi gibi görüyorum. Afrika insanının içinde bulunduğu durumu, hayat şartlarını, beklentilerini Avrupa’ya taşıyorum. Çünkü kendimi insanlığa karşı sorumlu hissediyorum. Afrikalı insanlarla iş yapmanın farklılıkları var; ilk etapta bir Avrupa ülkesinden, Almanya’dan, geliyor olmanız onlarda saygı uyandırıyor, ürünleriniz daha fazla ilgi görüyor, belirlenen saatte iş görüşmelerinizi yapabiliyorsunuz, muhataplarınız bu toplantılara son derece hazırlıklı geliyor. Beklentileri de yüksek oluyor. Almanya’ya, ofise döndüğümde ev ödevlerimi çok iyi yapmam gerektiğini düşünüyorum. Onlara ihtiyaç duydukları desteği verebilmek arzusuyla hareket ediyorum.
Okuduğum ekonomi kitaplarından öğrendiğim kadarıyla işletmelerin çok büyük ve hantal bir yapıda olmaması gerekiyor. Bünyenizdeki şirketlerin çoğalması ve her birinin kendi kendini büyütmesi, dinamik, esnek yapılar olarak faaliyet göstermesi gerekiyor. ACENDIS’in de piyasada dinamik bir yapıda hareket ederek hizmet vermesini istiyorum. Duymaktan en çok korktuğum cümlelerden biri, “Sizlere ulaşamıyoruz, flexible değilsiniz!” ifadesidir. Elimizden geldiği kadar ACENDIS’in küçük departmanlar üzerinden daha verimli ve hızlı hizmet vermesini sağlamaya çalışıyoruz.”
“Ciromuzun Yüzde 75’i İhracata Dayalıdır”
ACENDIS’in çözüm ortaklarından Delta Trade Company (DTC) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şahin, röportajında şunları kaydetti: “DTC bugün yurtdışı hedefini ortaya koymuş; Moldova, Irak (Erbil, Bağdat, Basra), Saray Bosna, Ukrayna, yakın zamanda Libya’da ofis kurmuş bir yapıdır. Bugün Irak’ta 70’in üzerinde görev yapan personelimiz var. Şu anda özellikle Kuzey Afrika’da, Cezayir’de yoğun proje çalışmamız var. Bu ülkelerdeki projeler için Türkiye’nin önde gelen inşaat firmaları ile ortak teklif hazırlayarak ihalelere girdik. DTC’nin cirosunun yüzde 75’i ihracata dayalıdır, bu yüksek bir rakamdır. Yurt içi faaliyetlerimiz yüzde 25 oranındadır. Yaptığımız işi; hastanenin medikal planlaması, mimari anlamdaki düzenlemelerin yapılması ve buna bağlı olarak danışmanlık hizmetlerinin verilmesi olarak ifade edebilirim. Uluslararası standartlara uygun çalışma alışkanlığımız, kültürümüz oluştu. Bugün Dubaili, İngiliz, Alman şirketlerini denetime tabi tutabilecek kalitede çalışmalar ortaya koyabiliyoruz. Bir şirket uluslararası çalışmıyorsa bu standartları öğrenemiyor.
Türkiye sağlık sektörünün dünya sıralamasında iyi bir yerde olduğunu düşünüyorum. Çünkü ciddi yatırımlar
yapıldı. Eskiye göre standartlar iyileşti. Türkiye’de, yaptığımız işler elbette küçümsenemez fakat seneler önce ilk yurtdışına çıktığımızda gördüğümüz şey şuydu: ‘Meğer biz hiçbir şey bilmiyormuşuz!’
Açıkçası, PPP projeleri gelene kadar Türkiye’de sağlık sektöründe profesyonel bakış açısı çok az kurumda vardı. Yani medikal planlama konusu çok konuşulmuyordu. Bu alanda deneyimli firma, kişiler bulmak bugün bile çok zor! Bugün biz PPP projelerinde danışmanlık hizmeti verebiliyoruz.
“Medikal Planlama Türkiye’de Yeni Bir Kavram”
Medikal planlama Türkiye’de çok yeni bir kavram… Medikal planlama, ‘doğru mimari’ planlamadan sonra başlar. ‘Doğru mimari’ Türkiye’nin de sorunlarından biridir. Çünkü hastane mimarisini bilen çok az kurum vardır. O nedenle kurumların çoğu yurtdışından danışmanlık almaktadır. Medikal planlama; bütçede istenen şartnameye uyan ve bütçe sınırları içinde kalan tıbbi ekipmanların mimari proje üzerinde oda oda (room by room) yerleşimini sağlayarak altyapı ihtiyaçlarını oluşturmaktır.”
“Akıllı Ameliyathaneler Yaygınlaşacak”
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, dergimize verdiği röportajda dünyada yeni bir teknoloji olan dijital akıllı ameliyathane konsepti hakkında konuştu. Birinci şunları kaydetti: “Akıllı ameliyathane, sağlık sektörü açısından yeni gelişmekte olan ve sağlık açısından özellikle hayati süreçlerin ele alındığı ameliyathanelerde hem hastanın çok daha etkin tedavi edilmesine hem de sağlık personelinin nitelikli veriye gerçek zamanlı ulaşarak tıbbi mükemmeliyeti yakalamalarına olanak sağlamaktadır. Nihai sonuçlarını değerlendirmeye aldığımızda akıllı ameliyathanelerin kamu hastanelerinde önümüzdeki yıllarda yaygınlaşabileceğini öngörmekteyiz.”
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcısı Dr. Ali Sait Septioğlu da tıbbi cihaz sektörüne yönelik getirilen güncel düzenlemeleri aktardı.
“ACENDIS, Ticaret Misyonerimiz”
Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD)Başkanı Dr. Reşat Bahat, röportajında, “Dünyanın neresine gitsem bir Türk işadamının ticaret yapmasına şahit oluyorum. İşte bu ticaret misyonerlerinden biri ACENDIS. Dünyanın her yerine mal ve hizmet satıyorlar. Türk-Alman dostluğuna en ciddi katkı sağlayan kuruluş olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte, Türkiye’de üretilen cihazları da yurtdışına pazarlamalarını diliyorum” dedi.
Mangel Klicks ve ACENDIS’in Afrika’da Projeleri Neler?
Bölgesel merkezi Gana’nın Accra kenti olan Mangel Klicks Grubu Genel Müdürü Dr. Charles Kwamena Ackon çalışmalarını ve ACENDIS ile işbirliklerini şöyle anlattı:
“İş faaliyetlerimiz şu an itibarıyla Nijerya, Sierra Leona, Kamerun ve Liberya’ya yayılmış durumdadır. Afrika’nın gelişme potansiyeli yüksek ekonomik ortamında, modern ve kaliteli sağlık hizmetleri hedefini gerçekleştirme yolunda, medikal teşhis (Anahtar Teslim Hastane Proje Yönetimi) pek çok kişi nezdinde çok büyük önem kazandı.
Batı Afrika’da son on yılda özel hastanelerin sayısı büyük bir hızla artarken, uluslararası deneyime sahip çok sayıda sağlık görevlisi tıp hizmetleri sunmak için geri dönüyor. Gana’da birtakım devlet kurumları ve özel hastaneler geniş çaplı altyapı güncellemesi ve sermaye yatırımına gidiyor; Gana’nın farklı yerlerinde bölgesel ve ilçe düzeyinde devlet hastaneleri açılıyor.
Halihazırda ACENDIS ile birlikte iki hastane projesi yürütüyoruz. Biri Gana’nın güneyinde, Accra’da, diğeriyse Gana’nın orta kesimlerinde, Kumasi’de. Accra’daki Acacia Tıp Merkezi ile Kumasi’deki Yeni Oforikrom Hastanesi’ni medikal ekipmanla donatıyoruz ve anahtar teslim çözümler sunuyoruz. Bununla birlikte teknik destek, bakım ve tamir hizmetleri de götürüyoruz. İlave olarak, hastanelerin doktorları, kritik bakım hemşireleri, biyomedikal mühendisleri, teknisyenleri ve diğer ilgili çalışanlarına kullanıcı ve klinik uygulama eğitimleri veriyoruz.”
Malta, Libya ve Macaristan’da Sağlık Sistemleri Nasıl?
Saint James Hastaneler Grup Müdürü Jean Claude Muscat verdiği röportajda şunları anlattı:
“Malta, Libya ve Macaristan’da hastane ve klinikler işletiyoruz.Bu üç ülke, farklı sağlık modellerine sahip birbirinden epey farklı üç pazarı ifade ediyor. Malta, hem ekonomik hem de siyasi anlamda istikrarlı bir ülke. Sağlık hizmetleri pazarı iki düzeyde işliyor: Birinci düzey Ulusal Sağlık Servisi. Bu kurum tüm Maltalı vatandaşlara ücretsiz hizmet veriyor ve yüksek kalite standartları gözetiyor. İkinci olarak, özel sağlık hizmetleri var; bunlar yüzde yüz özel, finansal kaynaklarını kendi karşılayan şirketler ve tedavi ücretini kendi ödeyen hastalara veya özel sağlık sigortası olan müşterilere hizmet veriyor. Bu ikinci düzeyde de yüksek standartlar söz konusu. Macaristan da siyasi ve ekonomik anlamda istikrarlı, ancak özel hastane ve kliniklerde verilen tıbbi hizmetlere karşılık piyasa fiyatları Avrupa ortalamalarının yarısı düzeyinde. Macar sağlık servisi Malta’yla benzerlik gösteriyor. Orada da devlet hastanelerinde ücretsiz sağlık hizmeti sunuluyor. Özel tıp sektörü ve bununla ilgili diğer hizmetler ise hala bebek adımları atıyor. Önümüzdeki yıllarda piyasada büyük gelişmeler ve ciddi bir büyüme beklentisi var.
Libya’da ise, siyasi tarihi ve istikrarsızlık sorunları sebebiyle çok daha değişken bir pazar ortamı var. Libya’nın Ulusal Sağlık Servisi, yerel mütehassısların çalışmak için ülkeyi bırakıp toplu halde yurt dışına çıkmalarından muzdarip. Libya’da çalışmaya devam eden tecrübeli ve işinin ehli mütehassıslar bulunsa da, geneli itibarıyla sağlık sistemi, taleple baş etme noktasında ciddi baskı altında. Aynı zamanda hemşire ve paramedik eksiği var. Dahası, siyasal istikrar boşluğu, sağlık kuruluşlarının mevcut kanun ve yasal düzelemeleri uygulamakta zorlanmalarına sebep oluyor. Libya’daki özel sektör hatırı sayılır bir büyüme yaşıyor. Zor şartlara rağmen yeni özel klinikler ve hastaneler açılıyor. Bununla birlikte, çok sayıda Libyalı hasta hala her yıl Tunus’a, Ürdün’e, Türkiye’ye ve diğer ülkelere tedavi olmaya gidiyor. Şu an yabancı işçilerin ülkeden kaçıyor olması da Libya’da yabancı sağlık yatırımcılarının iştahını azalttı.
Malta nüfusunun yalnızca yüzde on beş kadarı kapsamlı sağlık sigortasından faydalanıyor. Bu da özel sektörü zor duruma sokuyor, çünkü nüfus zaten düşük (450,000 kişi). Yakın zamanda devlette meydana gelen bir değişiklik sonucu strateji farklılığı yaşandığı görülüyor. Bu durum, devletin sağlık hizmetlerini ücretsiz ulusal sağlık servisi şemsiyesi altında artırmaya devam ederken, aynı zamanda özel sektörden de birtakım sağlık hizmetlerini parça parça satın alması, adeta ‘yatak kiralaması’ şeklinde gerçekleşiyor. Buna ilave olarak, sağlık turizminde artış yakalama yönünde de bir gayret var.
Öte yandan, Libya yaklaşık 6,5 milyon kişilik bir nüfusa sahip. Hem Ulusal Sağlık Servisi, hem de özel sağlık sektörü gelişimini tamamlayamamış ve gerekli düzenlemelere kavuşamamış bir durumda. Dolayısıyla iki alanda da ciddi gelişim potansiyeli var. Aslında ülke siyasi istikrarı yakalayıp güvenlik durumunu iyileştirince, hem kamu hem de özel sağlık sektörlerinde hızlı bir gelişim ve büyüme yaşanması beklentisi hakim.”
Tıbbi Cihaz Entegrasyonu Önem Kazanacak
Heinen + Löwenstein Medizin Elektronik Genel Müdürü Reinhard Löwenstein şöyle konuştu:
“Türkiye yanı sıra Güney Amerika ve ABD de dahil olmak üzere tüm dünyada etkinliğimizi artırma niyetindeyiz. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde, tıbbi cihazların birbirine bağlanması, ayrıca tedavi zincirine ve hastane ağına tam entegrasyonuna yönelik süreçler ilerleyerek devam edecek. Bu bağlamda cihazlar arası iletişim önem kazanacak ve bu durum veri güvenliğinde yeni gereksinimler doğuracak. Özellikle tedavi zincirinde bir cihazdan diğerine veri aktarımında ciddi gelişme kaydedilecek. Böylelikle sağlık görevlilerinin işi kolaylaşacak ve muhtemel hata kaynakları minimize edilmiş olacak. Cihazlar arası iletişim sonucu büyük miktarda veri oluşacak ve bu veri, istatistiki incelemeye fırsat tanıması bakımından yepyeni tedavi ve iyileştirme seçeneklerine kapı aralayacak. Son yirmi yıldır ACENDIS ile çalışıyoruz ve kurumun güvenirliği, adanmışlığı ve esnekliğini takdir ediyoruz. ACENDIS bizim için son derece muteber bir iş ortağıdır. Onlarla çalışmak bizim için özellikle Türkiye pazarında gelişmenin önünü açtı. Almanya’dan sonra Türkiye, olumlu bir büyüme profili çizeceğimize inandığımız en önemli pazar olma özelliğini taşıyor.”
90 Yaşında Bir Marka: Blanco
Blanco Professional , Global Satış İhracat Başkan Vekili Wolfgang Palesch, röportajında, şunları kaydetti:
“Blanco Professional, piyasada 90. yaşını dolduran ve fonksiyonel mobilya, fonksiyonel arabalar, sterilizasyon lojistiği alanında ve aynı zamanda yeni sıcak / soğuk sıcak hava arabası teknolojisi ile hastanede gıda dağıtım sistemleri alanında uzman bir firmadır.
Türkiye son yıllarda kaliteye ilişkin iddiasını dünyaya kanıtlayabilen sağlık sektörü / sağlık turizmi alanında bizim için çok ilginç bir piyasa haline gelmiştir. Çok modern hastane projeleri yapıldı ve yapılmakta. Önümüzdeki yıllarda bu eğilimi yükselişte görüyoruz. ACENDIS ile birlikte çalışmaktan dolayı çok memnunuz ve ACENDIS gibi kaliteli ürünlerle çalışmayı ve onları iyi tanıyan bir ortağın yanımızda olmasından çok gurur duymaktayız. Almanya (Hannover) ve İstanbul’daki büroları birbirlerini mükemmel olarak tamamlamakta ve çeşitli milletlerin mentalitelerine mükemmel olarak cevap verebilmektedirler.
Müşteri için ortaklık temelli birlikte çalışma, güvenilirlik ve yıllar içinde gelişen güven ACENDIS ile birlikte çalışmanın sunduğu avantajlardır. ACENDIS yanımızda yer alan çok yetkili bir ortaktır.
LED Işıkta Bir Dünya Markası: S.İ.M.E.O.N.
Dünya çapında ameliyathane ve muayene odaları için LED ışık üreten S.I.M.E.O.N. Medical Genel Müdürü Dr. Markus Keussen ACENDIS Hospital Journal okurlarına şöyle konuştu:
“Bir Alman markası olarak, geleneklerimizde de tanımlandığı gibi, müşterilerimize en iyi hizmetin, en iyi ürünlerin verilmesini sağlamaya çalışmaktayız. En iyi kişiler ve iş ortaklarıyla çalışma politikamız sonucunda satış ve servis alanında dünya çapındaki ayak izimizi gün geçtikçe daha da genişletiyoruz; müşterilerimize danışma ve onları destekleme konusunda ACENDIS ile ortaklaşa çalışıyoruz. ACENDIS ile birlikte Türkiye Bölge Satış Müdürümüz Stephan Gadhof’un da ilk hedefi müşteri memnuniyetinin sağlanmasıdır.
Hedefimiz, kısa zaman aralıkları içerisinde yeni ürünler ve teknolojiler geliştirmek ve bunları tanıtmaktır. Şirketimiz genç ve dinamik bir ekip tarafından yönetilir, nereye giderseniz gidin S.I.M.E.O.N çalışanları ile konuştuğunuzda kaliteli ürünlere, müşteri memnuniyetine odaklanmış ve günümüz müşteri ihtiyaçlarını tamamen anlayan motivasyonu yüksek kişiler ile karşılaşırsınız.
Kamera teknolojilerinde önemli gelişmeler kaydedeceğiz, kablosuz kameralar, 3-D kameralar vb. gibi. Ayrıca ağ tabanlı ve entegre ya da bütün hasta verilerinin mevcut olduğu ve ağ tabanlı tıbbi ürünler de daha önemli hale gelecek. LED teknolojisinin genel olarak daha fazla gelişeceğine ve bunun müşterilerimize büyük bir avantaj sağlayacağına inanıyoruz; S.I.M.E.O.N Aydınlatma Sistemleri, bir üst seviyeye güncellenebilir, bu da yeni LED’ler çıktığında mevcut LED’ler ile değiştirebileceği anlamına gelir.”
İnfüzyon teknolojisinde global kilit bir oyuncu olan Codan Argus dergimizde yer alan bir başka kuruluştu. Codan Medical AG, İsviçre Genel Müdürü Danijel Vujevic şunları kaydetti:
“Yaklaşık 50 yıldan beri infüzyon alanında çözümler geliştiriyor ve üretimde bulunuyoruz. Ürünlerimiz, dünya çapında 60’dan fazla ülkenin hastane ve kliniklerinde kendini kanıtlamıştır. Sistemlerimiz kalite, kesinlik ve kullanım kolaylığı sunar. Mühendislerimiz ürün geliştirme aşamasından itibaren doktor ve hemşirelerle birlikte çalışır. Türkiye’deki pozitif ekonomik ve demografik gelişmelerden dolayı büyük bir gelişme potansiyeli bulunuyor. Türk hastane grupları iç piyasada güçlü bir temele sahip ve şimdi çevre ülkelere doğru genişleme sözkonusu… Türk ekonomisini olumsuz etkileyebilecek risk unsuru, komşu ülkelerin istikrarsızlığı olabilir.
Hastaların ve ürün kullanıcılarımızın güvenlik ve rahatlıklarını daha da yükseltmeyi hedefliyoruz. Bunu yenilikçi ve kullanım kolaylığı sunan ürünlerimiz ile garanti altına almak istiyoruz.Önemli olan, hastalar ve personel için güvenliği arttırmaktır.
ACENDIS ile uzun süreden beri çalışmamız dolayısıyla aramızda bir güven ilişkisi sözkonusu… Herkesin birbirini tanıdığı ve müşteri odaklı çözümler sunan bir ekipe sahipler.
Hasan Şahin ve ekibi sektörde uzun yıllara dayanan tecrübesiyle müşterilerin isteklerine hızlı yanıt verir. İyi bir ortak çalışma sayesinde her müşteriye özel bireysel çözüm sunulmaktadır. Servis, esneklik ve müşteri desteği ACENDIS’in önceliklerini oluşturmaktadır.”
Tıbbi Cihaz Sektörü Baş Döndürücü Hızla İlerliyor
Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Hüseyin Bozkurt ise şöyle konuştu:
“Tıbbi cihaz ve alet teknolojisinde son birkaç on yıl içinde baş döndürücü ilerlemeler yaşandı. Dijital tanı ve tedavi sistemlerinin geliştirilmesi, minimal invaziv tanı ve tedavi yöntemlerinin ağırlık kazanması, sarf malzemelerinde tek kullanımlık uygulamalara geçiş, nüfusun yaşlanmasının getirdiği yeni hastalık ve hasta bakımı profilleri, tıp teknolojisinin yeni ve hızlı değişen bir teknoloji anlayışını zorunlu kılmakta.
Teknoloji bu gelişmeler ışığında, insan yaşam kalitesini ve süresini olumlu etkilemektedir. Bu gelişmelerin ulaşılabilir olması ve yaygın kullanılması sonucu, hem sağlık personelinin hem de hastaların yeni teknolojilere ulaşması kolaylaştı.
Önümüzdeki on yıllara net olarak damgasını vuracak olan biyoteknoloji, hasta ve hastalıkların ele alınış biçim ve stratejilerini ciddi olarak değiştirecek potansiyel belirleyici unsurdur. Nanoteknoloji, malzeme teknolojisindeki gelişmeler ve bilişim teknolojisinin yaygınlaşarak gelişmesi benzer belirleyici özellikler taşımaktadır. İnsan ömrünün öngörülerin ötesinde uzaması yaşlanan nüfusa özgü hastalık, organ-sistem yıpranmasını ve kimi kronik hastalıklarda uzaktan izlem zorunluluğunu getirmiştir. Akıllı yapay uzuvlar ve duyu organlarının geliştirilmesi ve üretilmesi ve uzaktan hasta takip cihaz ve sistemlerinin üretilmesi ve kullanılması önem kazanmaktadır.
Var olan ve planlanan hastane yatırımlarımızda; ACENDIS’in, hemen hemen bütün ürün yelpazesinden faydalanıyoruz. Az bürokrasi, kolay erişim, samimi ve sıcak iletişim kurma yetenekleri, güven veren çözümleri ile değerli iş ortaklarımızdan biri olmaya devam ediyorlar.”
Acıbadem Tıbbi Cihaz Yönetimini Nasıl Planlıyor?
Acıbadem Proje Yönetimi Genel Müdürü Sedat Artukoğlu, röportajında şunları kaydetti:
“Acıbadem Sağlık Grubu, güven duyduğu markaları çözüm ortağı olarak kabul eder. Markaya güvenmek, aynı zamanda satış sonrası hizmetlerin kalitesini işaret eder. Ayrıca; garanti süresi boyunca ve garanti sonrasındaki dönemde tıbbi cihazın kesintisiz hizmet süresi, kullanıcı eğitimi, garanti sonrası uygun fiyatlı servis sözleşmesi ve uygun yedek parça fiyatları demektir.
Sağlık hizmeti sunucularının cihaz yönetimlerini doğru kurgulamaları için işbirliği içinde oldukları medikal cihaz kuruluşlarına önemli görevler düşüyor. Bunları kısaca özetlemek gerekirse; cihazları zamanında teslim etmek, kurulum sürecini eksiksiz tamamlamak, konfigürasyona uygun eksiksiz teslimat, eğitim sürecini planlamak, yedek parça stokunu yönetmek ilk akla gelen hususlardır. Ayrıca, niceliksel ve niteliksel anlamda yeterli personellerden oluşan bir teknik ekiple işbirliği içinde olmanız en önemli koşuldur.”
ACENDIS’in 20 Yıl İstikrarlı Hizmeti Sektöre Güven Veriyor
Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti, açıklamasında şunlara yer verdi:
“Liv Hospital İstanbul ve Ankara’da iki hastanemiz de açıldığından bu yana yurt dışından bir kısım cihazları ACENDIS firması üstünden temin ediyoruz. 2013 Ocak ayı hastane açılışımızdan bu yana kullanıyoruz. Yenidoğan ventilatörleri, poliklinik ekipmanları, hastane mobilyaları, hasta katlarında kullanılan Blanco pansuman arabaları, sedyeler, hasta yatakları, fizik tedavi cihazları, operasyon lambaları, muayene lambaları…
Çalışmalarımız hastane açılışında başladı, devam eden yatırımlarımızla 25 yıllık sektör geçmişimde çalıştığım tüm kurumların değerli çözüm odaklı bir iş ortağımız olarak ACENDIS ile yolculuk yaptık. Hala devam ediyor. Bu sektörde 20 yıl istikrarlı şekilde durabilmek tıbbi cihaz sektörü açısından güven vermektedir. Uzun yıllar bu pazarda olacaklarını düşünüyorum.
Ülkemizde ilk kez özel bir hastane içinde GMP standartlarında kurulan kök hücre üretim ve uygulama merkezinde, kişiye özel kök hücre uygulamaları gerçekleştiriyoruz. “Rejeneratif Tıp Kök Hücre Üretim ve Uygulama Merkezi” ile estetikten, ortopediye, geçmeyen yaralardan, yanık tedavisine kadar her türlü tedaviyi yüksek başarı oranları ile hayata geçiriyoruz. Robotik cerrahi altyapısı ve ameliyathane süitleri ile en komplike kanser cerrahilerinin yapılabilmesi ve aynı altyapıda üst düzey obezite cerrahisi uygulayabiliyoruz. Özellikle diz protezi cerrahisinde, dünyada belli başlı merkezlerde kullanılan, ülkemizin ve bölgenin tek robotik diz protezi Makoplasty ameliyatlarını 2 yıldır yapıyoruz. Batın içi nüks kanserlerin tedavisinden uygulanan “intraoperatif radyoterapi” uygulaması ve katarakt tedavisinde altın uygulama olarak kullanılan femto katarak ile bireyselleştirilmiş tedavi hizmetleri sunuyoruz. Kanser tedavisine yönelik teknolojisi ilerliyor, sterilizasyon standartları yükseliyor ve birçok bölümde teknolojik çalışmalar devam etmekle beraber tıbbı pazarda büyüyor. Nükleer tıp artık tanı kimliğinden tedavi kimliğine geçiyor. Gerek hastaların tedavilerinin güvenliğini artırmak gerekse tedavi süreçlerini kısaltmak için güncel tıbbi yöntemlerin alt yapısına hastaneler artan yatırımlarla oluşturmaya çalışırken bu kaynakları kullanabilecek en yetkin doktorlarla bir araya getirmeye çalışıyor. Türkiye olarak bölgenin ve çevre ülkelerin merkez çözüm ortağı olmaya çalışıyoruz.”